Česká špalda lúpaná NAŠA BIOFARMA 500 g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Značka NAŠA BIOFARMA je zárukou, že plodina pochádza od vybraných českých farmárov z českých ekologických polí. Špalda patrí k prastarým obilovinám Je mnohonásobne lepšie straviteľná než pšenica, a tým je náš organizmus schopný z nej získať omnoho viac vzácnych živin. Špalda má vysoký obsah bielkovin, je zdrojom kvalitných tukov, komplexných sacharidov, vlákniny, minerálov a vitamínov. Špalda je obľúbená predovšetkým pre svoju ľahkú straviteľnosť a pozitivné pôsobenie na imunitný systém, posiľuje oslabené zažívanie, slinivku aj slezinu. Je vhodná pre rekonvalescentov, deti aj športovcov. Pre svoj vysoký obsah vlákniny a nízky glykemický index pomáha pri redukcii hmotnosti i tým, že po dlhú dobu nebudete mať pocit hladu. Je to i vďaka hodnotným polysacharidom, ktoré si organizmus postupne rozkladá na jednoduché cukry. Komplexnosť týchto potravin je to najdôležitějšie prečo by sme mali špaldu i ostatné plodiny pravidelne konzumovať. Kvalitu špaldy oceňovali pred mnohými stovkami rokov aj liečitelia ako napríklad Sv. Hildegarda. Jak špaldu využiť? Špalda má nezameniteľnú orieškovú chuť a je príjemná na skus. Táto obilovina sa dá využiť na mnoho spôsobov. Varená, napríklad s usmaženou cibuľkou, grilovanou zeleninou, i ako zaujímavá príloha. Podobne ako ostatné obilniny si ju môžete pridať do mäsových či zeleninových zmesí, šalátov. Je vhodná k zapekaniu, ako zavarka do polievky, k príprave fašírok, netradičného rizota. Môžete ju rozomlieť na čerstvú múku alebo z nej urobiť voňavé vločky.
Dodatočné parametre
Kategória: | Obilniny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.6 kg |
Priemerné výživové hodnoty v 100 g:: | |
energetická hodnota: | 1530 kJ / 362 kcal |
tuky (g): | 4,1 |
z toho nasytené mastné kyseliny (g): | 0,51 |
sacharidy (g): | 61,2 |
cukry (g): | 4,8 |
vláknina (g): | 9,5 |
bielkoviny: | 15,4 |
soľ (g): | 0 |
složení: | špalda bio |
skladování: | Skladujte pri teplote do 25°C a relativnej vlhkosti do 75% |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.